Kerst op de Menkemaborg in Uithuizen

Uithuizen – Op eerste en tweede kerstdag branden in de Menkemaborg de kaarsen in de kristallen kroonluchters en zilveren kandelaars. De volledig ingerichte kamers van de borg zijn extra versierd in kerststijl. Het lijkt of de tijd stil heeft gestaan en de bewoners zo binnen kunnen wandelen en aanschuiven aan het diner. De tafel is al gedekt met een mooi servies in de eetkamer. 

Op beide kerstdagen is de borg geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur. Bezoekers dienen vanwege de geldende coronamaatregelen een tijdslot te reserveren via de website. Organisten Kees Steketee (eerste kerstdag) en Hans Nomen (tweede kerstdag) spelen kerstmuziek op het kabinetorgel. Nog tot en met 31 december is de tentoonstelling Topstukken, favorieten die uitgekozen zijn door de medewerkers, te zien. In de winter is en bezoek aan de tuin ook de moeite waard. De vormen van de formele tuin blijven zichtbaar in de decoratief geschoren buxus- en taxushagen. Mocht het een witte kerst worden dan is de tuin helemaal een sprookje.

De Menkemaborg is geopend op beide kerstdagen tussen 12.00 uur – 16.00 uur en tot 31 december op dinsdag t/m zondag tussen 10.00 uur -16.00 uur. Januari gesloten.

Back to top button