Ommelander Ziekenhuis houdt bijeenkomst over slaap apneu

Delfzijl – Op woensdag 18 mei organiseert het Ommelander Ziekenhuis Groningen op locatie Delfzicht, in samenwerking met de Slaap Apneu Vereniging, een voorlichtingsbijeenkomst voor patiënten met slaap apneu. Sprekers van het Ommelander Ziekenhuis zijn de heer M.J. Tip, longarts en mevrouw M. de Vries, longverpleegkundige en de heer P. Vliek van de Slaap Apneu Vereniging. De bijeenkomst vindt plaats in het restaurant op locatie Delfzicht en begint om 19.30 uur (ontvangst 19.00 uur). De entree is gratis.

Wat is slaap apneu
Een slaap apneu is een slaapstoornis, waarbij sprake is van ademstilstand tijdens het slapen. Een apneu is een pauze van de ademhaling die ten minste 10 seconden duurt. Iedereen heeft wel eens apneus in zijn slaap. Er is pas sprake van het slaapapneu syndroom wanneer je vaker dan 10 keer per uur ademstilstanden hebt. Slaapapneu gaat vaak samen met snurken.

Door apneu kunnen de hersenen te weinig zuurstof krijgen. Als dit gebeurt, geven ze een alarmsignaal af. Door dit alarmsignaal gaat men minder diep slapen of wordt men zelfs helemaal wakker. Vanaf dat moment is de luchtweg weer vrij. De slaap kan weer worden hervat, maar door de vele apneu aanvallen zal nooit een diepe slaap bereikt worden. Hierdoor ontstaan onder andere klachten als vermoeidheid, hoge bloeddruk, hartkloppingen, concentratieproblemen etc.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich voor deze voorlichtingsbijeenkomst aanmelden via aanmelden@ozg.nl of bellen: 088 – 066 1000, onder vermelding van ‘bijeenkomst slaap apneu 18 mei’ en het aantal personen. Het volledige programma voor 18 mei is te lezen op www.ozg.nlBack to top button