fbpx
21 C
Delfzijl
zaterdag 30 mei 2020
Home Sport Ommelander Cup bokaal voor de meest opvallende beginner uitgereikt aan Jada Eijer

Ommelander Cup bokaal voor de meest opvallende beginner uitgereikt aan Jada Eijer

Appingedam – Afgelopen zaterdag in sporthal Eelwerd De Ommelander Cup bokaal uitgereikt tijdens de karatewedstrijden georganiseerd door Karateclub Kyôchô uit Delfzijl.

Het toernooi werd drukbezocht en telde dit jaar 115 deelnemers uit verschillende provincies. Patrick en Inge van Karateclub Kyôchô hebben zelf 38 leerlingen voorbereid op dit toernooi en zijn ook zeer tevreden over hun resultaten.

Deze wedstrijden zijn bedoeld voor de beginnende karateka en is het enige toernooi in Nederland die op deze wijze in de full-contact sport wordt georganiseerd. De organisatie reikt ook elk jaar een bokaal uit voor de meest opvallende beginner.

Om in aanmerking te komen voor deze prijs moet men zowel met het onderdeel vechten als aan het onderdeel kata meedoen. Daarnaast moet de karateka sportief gedrag vertonen en respectvol omgaan na zijn of haar tegenstander tijdens het verliezen of winnen.

Er is een onafhankelijke jury die volgens een nominatielijst werkt die dag. Kyôchô was dan ook blij verrast dat deze bokaal, net als vorig jaar naar een karateka ging uit de eigen club: Jada Eijer.

Advertenties