OBS ‘t Zigt wint eerste editie van de Eurocup schoolbattle

Delfzijl – OBS ‘t Zigt uit Delfzijl heeft woensdag de eerste editie van de Eurocup schoolbattle gewonnen. Voor het eerst in het 5-jarig bestaan van Eurocup Delfzijl kreeg de lokale jeugd de kans om in de Eurocup ambiance te voetballen. Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in de DAL-gemeenten gingen de strijd aan tijdens het schoolvoetbaltoernooi in de tot Groningen Seaports Stadion omgedoopte sporthal van de Brede School Noord.

De finale ging tussen OBS ‘t Zigt en Jan Ligthart uit Delfzijl. Nadat de wedstrijd gelijk opging liep ‘t Zigt tegen het einde van de wedstrijd weg van Jan Ligthart. Aan het eind van de wedstrijd stond er 6-2 op het score bord en ging ’t Zigt met de eerste titel naar huis. OBS Jan Ligthart uit Appingedam heeft de finale van de Schoolbattle Penalty shoot-out gewonnen van de Zaaier uit Delfzijl. Beide scholen gingen lange tijd gelijk op, er was een verlenging nodig om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Foto’s bestellen nabestellen van de schoolbattle ? dat kan hier

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”942″]

Back to top button