NRC aanbieding voor ‘mensen die bereid zijn om na te denken’

Nederland – Wil jij graag betrokken blijven bij de wereld en het laatste nieuws op de voet kunnen volgen? Dan zou je een abonnement kunnen nemen op het NRC dagblad. Deze kwaliteitskrant wordt beschouwd als eentje voor hogeropgeleiden die met een kritische houding informatie tot zich nemen.

Achtergrondinformatie
Het blad heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid en een liberale traditie. De slogan van NRC luidt ‘Lux et Libertas’, wat Licht en Vrijheid betekent, verwijzend naar de Verlichting en de liberaal Thorbecke. Het nieuws richt zich voornamelijk op cultuur, economie en de politiek. 

NRC mag dan niet de grootste krant van Nederland zijn, maar heeft wel een grote invloed op intellectuelen, op mensen ‘die bereid zijn om na te denken’. Het blad is nauwkeurig en altijd goed geïnformeerd. 

NRC besteedt, naast nieuws uit binnen- en buitenland, ook veel aandacht aan achtergrondreportages om bepaalde actualiteiten in een breder daglicht te stellen.

Omdat NRC een avondkrant is, wordt deze tegen het einde van de middag thuisbezorgd.

Geschiedenis
Het NRC dagblad is in 1970 ontstaan toen de Nieuwe Rotterdamsche Curant en het Algemeen Handelsblad fuseerden.

NRC Handelsblad was het eerste dagblad in Nederland dat met een webeditie kwam, en dat gebeurde in 1995. In deze digitale versie van de krant vind je ook veel video’s en weblogs van buitenlandse journalisten.

In 2006 werd NRC Next opgericht, een ochtendkrant die zich in het begin voornamelijk richtte op de 20 tot 35-jarigen en waar minder diepgaande nieuwsartikelen werden gepubliceerd. In deze krant werd het nieuws, vergeleken met de avondkrant, luchtiger gebracht. Medio 2021 wordt de term NRC Next eigenlijk niet meer gebruikt, en spreekt men voornamelijk van de ‘NRC in de ochtend’.

Over de jaren heen zijn er diverse eigenaren geweest, en vandaag de dag is de krant eigendom van Mediahuis. Sinds december 2012 bevindt de hoofdredactie zich niet meer in Rotterdam, maar in Amsterdam.

NRC Abonnementen
Bij NRC heb je de keuze uit een digitaal abonnement en een digitaal + papier abonnement. De krant wordt op doordeweekse dagen (ma t/m vr) voor 18:30 bezorgd en op zaterdag voor 13:00. De digitale editie is op werkdagen beschikbaar vanaf 14:00 en op zaterdagen vanaf 11:00. Houd er rekening mee dat de waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog afwijkende bezorgtijden hebben, waarover je meer kan lezen op de pagina van NRC.

Alleen digitaal (web, app en audio)

Dit abonnement kun je afsluiten vanaf 2 euro per week en wordt per maand geïncasseerd. 

Hoe wil je digitaal lezen?

  1. Op nrc.nl: geen extra kosten
  2. Op nrc.nl + digitale krant: +0,50 euro

Hoe lang wil je van de NRC aanbieding profiteren?

  1. 1 jaar: je ontvangt het eerste jaar tot wel 63% korting op de reguliere abonnementsprijs zonder daar extra voor te betalen.
  2. 2 jaar: je ontvangt de eerste 2 jaar tot wel 63% korting op de reguliere abonnementsprijs zonder daar extra voor te betalen.
  3. 3 jaar: je ontvangt de eerste 3 jaar tot wel 63% korting op de reguliere abonnementsprijs zonder daar extra voor te betalen.

Na afloop van de kortingsperiode gelden de reguliere abonnementsprijzen en is het abonnement maandelijks opzegbaar.

  1. Maandelijks opzegbaar zonder korting: +4,19 euro

Digitaal en op papier (krant, web, app en audio): 

Dit abonnement kun je afsluiten vanaf 3,30 euro per week en wordt wederom per maand geïncasseerd. 

Wanneer wil je de papieren krant ontvangen?

  • Maandag t/m zaterdag: +3,50
  • Donderdag t/m zaterdag: +1,40
  • Zaterdag: geen extra kosten

Hoe lang wil je van de korting profiteren?
Zelfs voorwaarden als wanneer je alleen digitaal kiest (dus 1, 2 of 3 jaar met korting waarna de korting vervalt en je het abonnement maandelijks kan opzeggen, of anders maandelijks opzegbaar zonder korting + 4,19 euro).

De betalingen kun je laten doen via een standaard machtiging, of anders een iDealmachtiging.

Woon je in het buitenland? Dan blijven de voorwaarden bij beide abonnementen hetzelfde, alleen kun je niet kiezen voor de optie ‘Maandelijks opzegbaar zonder korting’.

Back to top button