maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Noorderzorg onderzoekt mogelijkheden Gezondheidsplein met wonen en zorg Uithuizermeeden

spot_img

Uithuizermeeden – In een gezamenlijk onderzoek met Stichting Dorpsbelangen, Meij-Invest, Ondernemersvereniging Eemsmond Noord en de gemeente Het Hogeland ziet Noorderzorg mogelijkheden voor een gezondheidsplein met wonen en zorg in Uithuizermeeden, zo mogelijk in relatie met De Mieden. In een eerste informatiebijeenkomst in juli werden de ervaringen en standpunten uitgewisseld met belangstellenden. De krijgt een vervolg in oktober.

Het doel van het gezondheidsplein met wonen en zorg is om voorzieningen toegankelijk en bereikbaar te houden in het dorp. Specifiek voor Noorderzorg is een verbinding met wonen en zorg essentieel. Zo’n gezondheidsplein biedt ruimte voor ontmoeting en kan voorzien in informatieverstrekking in bijvoorbeeld eerstelijns zorg of in specialistische spreekuren.

De informatiebijeenkomsten geven de onderzoekende partijen handvatten en inzichten in mogelijkheden. Ook vormt zich zo een concreet beeld van de wensen voor een gezondheidsplein. De partijen willen weten wat ontbreekt in Uithuizermeeden op het gebied van huisvesting, welzijn en zorg. Ervaringen en kennis worden met elkaar gedeeld, dit levert interessante en bruikbare uitkomsten op.

Bestuurder van Noorderzorg, Geke Blokzijl, ondersteunt van harte de bijdrage in dit onderzoek. Zij ziet het belang van het in stand houden van voorzieningen in Uithuizermeeden. De wens voor dit plein komt voort uit ideeën vanuit het dorp en maakt onderdeel uit van de vastgestelde Gebiedsagenda Uithuizermeeden. Eerder al is uit gesprekken met de betreffende partijen een integrale visie op wonen en zorg in Uithuizermeeden ontstaan.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto

Populaire berichten