2.9 C
Delfzijl
11 april 2021 08:15

Nieuwe naam ouderenzorg Noord-Groningen: Noorderzorg

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Vaker kopenVaker kopen
AutoAuto
ComputerComputer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
StudieboekenStudieboeken

Delfzijl – Noorderzorg is de nieuwe naam van de fusiepartners Van Julsingha en ’t Gerack. In deze samenwerking zetten Van Julsingha in Delfzijl, De Mieden in Uithuizermeeden en Hunsingoheerd in Uithuizen zich in voor wonen, welzijn en zorg voor ouderen in de regio Noord-Groningen. De naam ’t Gerack komt door de fusie te vervallen maar de namen van de locaties blijven bestaan. Ondanks aardbevingsvraagstukken blijft Noorderzorg met het huidige zorgaanbod aanwezig in genoemde plaatsen.

Naast de aardbevingsproblematiek ziet bestuurder Geke Blokzijl kansen om beter in te spelen op de groeiende en complexer wordende zorgvragen. ‘We vinden het belangrijk dat de cliënt zoveel mogelijk eigen regie voert en hechten veel waarde aan de rol van naasten en familie’, aldus Geke Blokzijl. Naast woon- en verpleegzorg op de drie locaties biedt Noorderzorg thuiszorg, zorg vanuit Wmo en dagbehandeling.

Noorderzorg werkt vanuit de visie ‘positieve gezondheid’. In deze gedachtengang wordt gezondheid niet meer gezien als de aanwezigheid van ziekte. Er wordt vooral gekeken naar wat de cliënt nog kan, hoe hij omgaat met levensuitdagingen bij veranderingen op fysiek, emotioneel en sociaal vlak als gevolg van het ouder worden. Samenwerking maakt de organisatie krachtiger en slagvaardiger in de voorzieningen voor ouderen die in hun eigen vertrouwde en veilige omgeving willen blijven wonen. Noorderzorg ziet daarbij perspectieven in de doorontwikkeling van thuiszorg, woon- en zorgconcepten en (virtuele) thuiszorg mogelijkheden. Dementievriendelijke woon- zorghuizen en op maat geleverde hulp in de huishouding zijn actuele onderwerpen en vragen de komende jaren om meer toepassingen.

De organisatie besteedt op feestelijke wijze aandacht aan de samenwerking. Op 5 oktober geeft Machteld Huber, de grondlegger van het concept ‘positieve gezondheid’, een lezing op een feestelijk mini-symposium. Deze samenwerking draagt natuurlijk ook bij aan het behoud van werkgelegenheid in de regio. Dit toont Noorderzorg door betrokkenheid in de landelijke wervingscampagne ‘Ik Zorg’ en de eigen campagne ‘Werken in de zorg Noord’.

Volg ons op

11,056FansLike
1,424VolgersVolg
5,280VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten