Noorderpoort Energy & Maritime verhuist tijdelijk naar een andere locatie

Farmsum – De aardbevingen in de regio Groningen hebben veel schade tot gevolg. Om gebouwen veiliger te maken wordt aan preventie gedaan en moeten gebouwen soms worden aangepast. Zo ook het gebouw van Noorderpoort Energy & Maritime. Om de versterkingsmaatregelen die nodig zijn uit te voeren, is besloten om vanaf februari 2019 tot aan de zomervakantie van 2019 de theorielessen plaats te laten vinden op de locatie van Noorderpoort Beroepsonderwijs Appingedam. Dit vanwege de te verwachten geluidshinder tijdens de werkzaamheden.

De Noodzakelijke maatregelen die voor Noorderpoort Energy & Maritime nodig zijn is het beter aan elkaar bevestigen van prefab vloer- en wandelementen en het versterken van betonwanden en metselwerk. Daarnaast zijn de acuut onveilige situaties meteen aangepakt, verstevigd of weggehaald.

De werkplaatslessen, praktijklessen en brugsimulaties zullen zoveel mogelijk gewoon op de schoollocatie in Delfzijl, het ponton en de Visserijweg plaatsvinden. Dit alles in goed overleg met de aannemer om tijdens deze lessen de geluidsoverlast zo minimaal mogelijk te houden.

Back to top button