fbpx
13.4 C
Delfzijl
zaterdag 04 april 2020
Home Algemeen Nobelprijswinnaar Ben Feringa verricht 27 november feestelijke opening De Jonge Onderzoekers Eemsdelta...

Nobelprijswinnaar Ben Feringa verricht 27 november feestelijke opening De Jonge Onderzoekers Eemsdelta in Appingedam

Appingedam – Nobelprijswinnaar Professor Ben Feringa is 27 november te gast tijdens feestelijke opening De Jonge Onderzoekers Eemsdelta in Appingedam.

Op woensdagmiddag 27 november vindt de feestelijke opening plaats van De Jonge Onderzoekers Eemsdelta in Appingedam. Speciale gast is Professor Ben Feringa, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, winnaar van de Nobelprijs voor de Scheikunde (2016) én ambassadeur van De Jonge Onderzoekers. Het programma staat in het teken van nieuwsgierigheid en is bedoeld voor zowel volwassenen als kinderen.

Na het welkomstwoord door Henk Hanson en Akke Groenewoud, bestuursleden van respectievelijk Stichting De Jonge Onderzoekers en Economic Board Groningen (EBG), is het podium voor professor Feringa. Tijdens zijn presentatie zal hij ingaan op het belang van nieuwsgierigheid; een onmisbare eigenschap voor iedere wetenschapper, uitvinder en maker.

Aansluitend zal professor Feringa de officiële openingshandeling verrichten, samen met de kinderen die deelnemen aan de activiteiten van De Jonge Onderzoekers in Appingedam.

Vervolgens is er voor alle nieuwsgierige kinderen en volwassenen een proeverij van activiteiten die recht doen aan het motto van De Jonge

Onderzoekers: kijk, doe, ontdek! De energiefiets, de menselijke stroomkring, springende stokjes, de zenuwspiraal en programmeren met mBot zijn voorbeelden van activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen. Natuurlijk wordt er ook voorzien in hapjes, drankjes en een vrolijke noot.

De feestelijke opening vindt plaats in het Noorderpoortcollege aan de Opwierderweg 2 in Appingedam en duurt van 15.00 uur tot 17.15 uur.

Wilt u bij de opening aanwezig zijn dan kunt u zich aanmelden via eemsdelta@dejongeonderzoekers.nl.

Stichting De Jonge Onderzoekers is al bijna vijftig jaar actief in de stad Groningen. Medewerkers zetten zich wekelijks in om kinderen en jongeren te helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent voor wetenschap en techniek, met als doel een breder beroepsperspectief en betere kansen op de arbeidsmarkt voor de nieuwe generatie.

Advertenties