fbpx
26.5 C
Delfzijl
zaterdag 15 augustus 2020
Home Economie ALDEL selecteert ECORUS voor installatie van 50.000 m2 zonnecel-daken

ALDEL selecteert ECORUS voor installatie van 50.000 m2 zonnecel-daken

Farmsum – DAMCO Aluminium Delfzijl heeft Ecorus Development BV gekozen om diverse fabriekshallen te voorzien van zonnecellen. De totale oppervlakte bedraagt ca 50.000 vierkante meter en de verwachte capaciteit uit zon ligt tussen de 8 en 12 MW. Drie bedrijven hadden een voorstel ingediend. Na een zorgvuldig uitgevoerd selectieproces is uiteindelijk de keuze op ECORUS gevallen. Donderdag is de intentieverklaring getekend tussen Chris McNamee, CEO Aldel en Philippe Vanhoef, oprichter Ecorus.

De doelstelling van de samenwerking is het onderzoek naar de haalbaarheid van het bouwen, onderhouden en exploiteren van een zonnecelinstallatie op de daken van DAMCO.

De plaatsing van zonnecellen op de fabrieksdaken van Aldel past in de toekomstvisie en strategie van de aluminiumproducent. Het daarvoor opgestelde tienjarenplan wordt in drie fasen uitgevoerd. In dit plan wordt gekeken naar het reduceren van CO2-uitstoot, overschakelen naar duurzame energie, zelf duurzame energie opwekken en het afstemmen van de productie op de beschikbare capaciteit in het net. En dat laatste is weer belangrijk voor het balanceren van het energienet zodat meer duurzame energie het net op kan komen. 

loading...