Nieuwjaarsreceptie nait soezen moar broezen gemeente Delfzijl goed bezocht

Delfzijl – Enkele honderden belangstellenden hebben zaterdagavond de nieuwjaarsbijeenkomst ‘Broezen’ van de gemeente Delfzijl bezocht. In een volle theaterzaal van de Molenberg vertelde burgemeester Gerard Beukema tijdens een vraaggesprek met oud RTV Noord verslaggever Maarten Beurskens over het afgelopen jaar en de toekomst van Delfzijl.

Beukema is nu iets meer dan honderd dagen burgemeester van de havenstad en het bevalt hem goed. Een van de leuke kanten van het vak vind hij het bezoeken van inwoners, die bijvoorbeeld een 60-jarig huwelijksfeest vieren. Ook kijkt hij uit naar een tweetal grote evenementen in Delfzijl, de 140ste editie van de pinksterfeesten en Delfsail.

Zijn nieuwjaarstoespraak ging ook over de veiligheid van de inwoners met name over de aardbevingsproblematiek in de regio. Begin 2016 komt er een onderzoek naar gebouwen in de gemeente Delfzijl en met name gebouwen in het zuidelijk deel van de gemeente die volgens de huidige regels buiten de contourlijn vallen.

Na het officiële gedeelte vond er op het Molenbergplein een vuurshow plaats. Burgemeester Beukema werd opgehaald uit het theater de Molenberg door leden van Jeugdbrandweer Delfzijl waarna het gezelschap zich verplaatste naar het plein waar Totum Performance Group de vuurshow opvoerde. Na de show konden de inwoners van de gemeente terecht bij tien verschillende locaties waar ze konden genieten van een walking Diner, bij elke zaak kreeg men een hapje aangeboden. Ook waren er diverse optredens van lokale artiesten.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”517″]


Back to top button