Nieuwe woningen Jan Plenterstraat in Delfzijl officieel overgedragen aan bewoners

Delfzijl – Op vrijdagmiddag 30 oktober werd het nieuwbouwproject aan de Jan Plenterstraat in Delfzijl feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Rijzebol van de gemeente Delfzijl verrichte de openingshandeling door een appelboom te planten in een van de tuinen, dit gebeurde in aanwezigheid van de nieuwe bewoners. Het nieuwbouwproject in de Schrijversbuurt is gerealiseerd door woningcorporatie Acantus en Geveke bouw & ontwikkeling. Alle woningen, waarvan 6 koopwoningen en 10 sociale huurwoningen, zijn verkocht en verhuurd.

De nieuwbouwwoningen aan de Jan Plenterstraat zijn hoogwaardig geïsoleerd en zeer energiezuinig. Alle huurwoningen zijn voorzien van zonnepanelen. De woningen hebben een massieve constructie om ze aardbevingsbestendiger te maken. Acantus en Geveke wilden daarbij voldoen aan de laatste richtlijnen voor aardbevingsbestendige nieuwbouw. Omdat die richtlijnen later beschikbaar kwamen dan verwacht, liep het project vertraging op. De constructie kon worden gerealiseerd dankzij een financiële bijdrage van de NAM.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”445″]


Back to top button