Foto: Eemsdeltadrones

Delfzijl – Bij de flats in Delfzijl Noord ligt al jaren een grote waterpartij. Omdat de dijk hoger en daardoor ook breder wordt, moet een gedeelte van de waterpartij en sloten worden gedempt. Dit waterverlies wordt gecompenseerd.

De bestaande waterpartij wordt aangepast. Samen met de gemeente Delfzijl en het waterschap Noorderzijlvest heeft boskalisde laatste maanden hard gewerkt aan het ontwerp van deze nieuwe waterpartij. Op dinsdag 18 april jl. werden de plannen tijdens een inloopbijeenkomst besproken met de omwonenden.

Het water verschuift

In het nieuwe ontwerp verschuift de waterpartij als het ware dichter naar de flats toe. En op enkele plekken wordt de waterpartij groter. Bijvoorbeeld bij de flat Hoog Watum. Daarom verdwijnen daar enkele bestaande wandelpaden. Op andere plekken komen er wandelpaden bij.

Uitleg bij de tekening

In de tekening ziet u het ontwerp van de nieuwe waterpartij. De tekening is over een luchtfoto heen geplaatst, zodat u goed het verschil kunt zien ten opzichte van de huidige situatie.
De blauwe kleur geeft het water aan. De grijze en oranje lijnen zijn de paden: grijze wandelpaden zijn er nu al. De oranje wandelpaden zijn nieuw.

Tot en met vrijdag 28 april kunt u de ontwerpen in het bezoekerscentrum aan de Noordersingel 1 op groot formaat bekijken.

Advertenties