fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Nieuwe taalvrijwilligers Taalhuis Eemsdelta

Loppersum – Acht vrijwilligers kunnen aan de slag in Taalhuis Eemsdelta. Zij hebben de Basistraining gevolgd en zijn klaar om mensen verder op weg te helpen met de Nederlandse taal.

Taalhuis Eemsdelta is actief in de bibliotheken van Delfzijl, Appingedam en Loppersum. De vrijwilligers gaan daar aan de slag. Onder hen zijn twee vrijwilligers die werken in de Steunhörn in Wagenborgen. Doel is de lees- en schrijfvaardigheid van laaggeletterden te verbeteren. Mensen die de taal niet goed beheersen zijn minder in staat mee te doen en daardoor kwetsbaar. Zij hebben een grotere kans op geldproblemen en lopen grotere gezondheidsrisico’s, bijvoorbeeld. De dienstverlening is gratis.

De Basistraining aan vrijwilligers is aangeboden in de bibliotheek van Appingedam door de taalhuiscoördinator, André de Graaf. De Basistraining is gericht op het verbeteren van taalvaardigheid. Er is ook de mogelijkheid rekenvaardigheid en digitale vaardigheden te verbeteren. In de bibliotheken komt een breed aanbod van basisvaardigheden (taal, rekenen, digitaal) samen. Er zijn spreekuren waar mensen met vragen terecht kunnen.   

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer