fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Janny Volmer stapt uit fractie van de PvdA Eemsdelta en neemt raadszetel mee

Delfzijl – Bij de herindelingsverkiezingen van november 2020 voor de totstandkoming van de nieuwe gemeente Eemsdelta is de Partij van de Arbeid met 5 zetels de tweede grootste partij geworden.

Gemeenteraadslid Janny Volmer heeft besloten uit de fractie van de Partij van de Arbeid te stappen en haar raadszetel mee te nemen. Zij geeft in een brief aan de fractie aan dat zij “zo anders in het bedrijven van politiek staat dan de rest van de fractie” dat goed functioneren als raadslid voor de Partij van de Arbeid voor haar niet meer mogelijk is.

Het vertrek komt voor de fractie niet uit de lucht vallen. Al vanaf het begin van de raadsperiode heeft Janny aangegeven zich niet in onze politieke lijn te kunnen vinden. Hierop heeft de gehele fractie o.l.v. een externe mediator een verbeteringstraject gevolgd om nader tot elkaar te komen. Helaas hebben de uitkomsten van deze bemiddeling een breuk niet kunnen voorkomen.  

Na de bekendmaking van haar voorgenomen vertrek heeft de fractie Janny gevraagd om haar raadszetel terug te geven aan de Partij van de Arbeid. Alle raadsleden van de partij hebben voordat zij zich verkiesbaar stelden voor de gemeenteraadsverkiezing een verklaring ondertekend dat de raadszetel bij vertrek teruggaat naar de partij. Janny heeft aangegeven zich niet aan de verklaring te houden en de zetel mee te nemen.

De fractie van de Partij van de Arbeid betreurt het vertrek maar blijft zich vol overtuiging en energie inzetten voor het eerlijker en socialer maken van onze mooie gemeente Eemsdelta.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer