fbpx
11.4 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Sport Nieuwe start voor Kickboksvereniging ATF in sporthal de Ringen

Nieuwe start voor Kickboksvereniging ATF in sporthal de Ringen

Delfzijl – Kickboksvereniging ATF (Alliance of True Fighters) uit Delfzijl heeft na een roerig 2019 eindelijk een nieuwe locatie gevonden. De vereniging heeft zich gevestigd in Sporthal de Ringen. Trainer en medeoprichter van ATF José Maquina is blij met deze locatie. De Ringen biedt de vereniging alle faciliteiten die ze nodig zijn, tevens kan de ATF gebruik maken van de boksring van boksvereniging Delfzijl.

De Kickboksvereniging zat tot januari 2019 in sportcentrum Imperial, daar konden ze gratis gebruik maken van een zaal voor lessen aan jongeren die onder andere in aanraking zijn gekomen met instanties. Of jongeren waarvan de ouders niet de financiële middelen hebben om sport te bekostigen. José is sportcentrum Imperial dankbaar voor de inzet die ze hebben getoond voor deze doelgroep, welke op een gegeven moment ruim 30 deelnemers kende.

Door enkele problemen bij het sportcentrum dreigde ATF op straat komen te staan. De vereniging de locatie van de voormalige voedselbank Flambouw op het oog. De vereniging had plannen om het pand eigenhandig op te knappen. De gemeente besloot echter dat het pand tegen de vlakte gaat vanwege de slechte staat.

Toen dit plan definitief niet doorging werden de lessen tijdelijk gegeven in sporthal ’t Rek in Delfzijl-West. Nu bijna een jaar later heeft de kickboksvereniging haar plek gevonden in de Ringen.

Trainer José Maquina heeft met zijn bedrijf My Fight Coaching nieuw trainingsmateriaal aangeschaft welke door ATF wordt gehuurd. De vereniging draait volledig op eigen kracht en telt ondertussen bijna 20 betalende leden.

Binnenkort is het de bedoeling om de gratis lessen voor de jeugd weer op te starten. Dit vindt nog wel plaats in Sporthak ’t Rek. De lessen worden aangeboden door My Fight Coaching.

Voor meer informatie over de trainingen kunt u een kijkje nemen op de website van Kickboksvereniging ATF.