20.2 C
Delfzijl
16 juni 2021 11:00

Laatste nieuwjaarsbijeenkomst als zelfstandige gemeente Delfzijl trekt veel belangstelling

spot_img

Delfzijl – De laatste nieuwjaarsbijeenkomst van de zelfstandige gemeente Delfzijl trok zaterdagavond weer veel Delfzijlsters naar het centrum.

Het thema van achtste en laatste ‘nait zoezen moar Broezen’ was de finale. Burgemeester en wethouders ontvingen de belangstellenden in Theater & Congrescentrum de Molenberg. Waar burgemeester Beukema zijn laatste nieuwjaarstoespraak hield. Tevens waren er optredens van zangeres Merulsa, Popkoor Mixed Melody en zanger Pieter van der Zweep.

In de nieuwjaarstoespraak vertelde de burgemeester dat Delfzijl de komende jaren veranderd in een grote bouwput. Met de nieuwbouw van 750 woningen op zestien locaties in de havenstad. Ook scholen, verzorgingstehuizen en het theater de Molenberg worden vernieuwd.

Op de locatie van Lentis aan de Jachtlaan zal een nieuw expertisecentrum voor ouderenzorg worden gerealiseerd. Ook zal er nieuwbouw komen voor verpleeghuis Vliethoven en mogelijk BetingeStaete. In de dorpen rond Delfzijl wordt hard gewerkt aan de realisatie van nieuwe scholen. In Woldendorp is afgelopen jaar het nieuwe kindcentrum qworzo opgeleverd in Spijk, Wagenborgen en Farmsum is de bouw van de nieuwe scholen inmiddels begonnen.

Krimp
In Delfzijl zijn het afgelopen jaar meer mensen komen wonen dan er weg gingen. Toch liep ook dit jaar het in inwonersaantal van de gemeente Delfzijl weer terug. Dat daalde met slechts vijftig inwoners naar 24.666, de kleinste daling sinds 2002. Dit komt door dat er minder kinderen in de gemeente zijn geboren.

Herindeling
De gemeente Delfzijl gaat op 1 januari 2021 samen met Appingedam en Loppersum op in de nieuwe gemeente Eemsdelta. De verkiezingen voor de nieuwe gemeente zijn op woensdag 18 november.

Na het officiële gedeelte in de Molenberg vonden er in de verschillende lokaliteiten aan het Molenbergplein optredens van diverse artiesten plaats.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten