Nieuwe Stadsbus lijn 545 feestelijk gepresenteerd

Delfzijl – Afgelopen zaterdag vond de feestelijke presentatie plaats van de nieuwe Stadsbus lijn 545. Deze gaat de Servicebus Delfzijl (lijn 245) vervangen. Bewoners uit Delfzijl Noord en Farmsum hebben samen met buurtbusvereniging Duurswold een oplossing gevonden voor het wegvallen van de Servicebus Delfzijl.

Met de komst van de Stadsbus Delfzijl blijven winkelcentrum De Wending, het station en het centrum voor bewoners uit Delfzijl Noord, Farmsum en Tuikwerd bereikbaar. Wethouder IJzebrand Rijzebol loofde de inzet van alle vrijwilligers die met de diverse bewonersinitiatieven het leef klimaat in Delfzijl op peil houden.

Nieuwe halte Commandementsplein

Bewoners en de Buurtbusvereniging hebben ook de route en de dienstregeling van de Stadsbus bepaald. Bij het vaststellen van de route is rekening gehouden met de komst van het Gezondheids-centrum (voorjaar 2018) aan het Plein de Molenberg te Delfzijl. Op het Commendementsplein is hiervoor een nieuwe halte gerealiseerd.. De Stadsbus rijdt vanaf 11 december elke dag tussen 9.30 en 17.30 uur, met uitzondering van de zondag.

De gemeente, OV bureau en stadsbus Hoogezand Sappemeer hebben het bewonerscomité en de buurtbusvereniging Duurswold ondersteund bij de realisatie van de stadsbus.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1389″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button