Lutje WinterWelVaart en kunst in de Kerk trekken veel publiek naar Appingedam

Appingedam – Voor de vierde keer was Appingedam het decor voor de manifestatie Lutje WinterWelVaart. Rondom de Nicolaikerk was een kerstmarkt ingericht, vanuit de kraampjes werden spullen te koop aangeboden die passen bij de tijd van het jaar. Dit jaar was er voor het eerst een kunstijsbaan voor kinderen.  In en rond de muziekkoepel achter de kerk waren voortdurend optredens van diverse artiesten. Theatergroep The Dickens Family bracht de sfeer van het negentiende -eeuwse Engeland naar de binnenstad van Appingedam. Theaterpret was aanwezig met de typetjes Shopaholic en de Ijskoningin.

Aan de kade achter de kerk lagen diverse schepen, belangstellenden konden een kijkje nemen op deze schepen. Ook werden er gratis rondvaarten verzorgd.

In de Kerk werd de tiende editie gehouden van de kunstmarkt van ‘Kunst in de Kerk’ ingericht door Greet en Henk Dijkstra. diverse kunstenaars toonden hier hun werk. Bij Museum Stad Appingedam werd een Kerstfair en Kaarslichtavond georganiseerd. Dit alles, naast de wekelijkse markt, zorgde voor een behoorlijke drukte in Appingedam.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1388″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button