Nieuwe serie filmpjes over Eems-Dollard 2050 van start

Borgsweer – Deze week start een nieuwe serie van tien korte filmpjes over het natuurherstel van de Eems-Dollard. Elke week bezoekt Siets Nobel van Moomba Media een project van het programma Eems-Dollard 2050.

Door de lockdown lagen de filmopnames een tijd stil. Daarom begint de nieuwe serie met een samenvatting van de eerste tien vlogs. Wat is er aan de hand in dit zeldzame natuurgebied en wat doen we eraan om de Eems-Dollard weer ecologisch gezond te maken? In de afleveringen daarna worden babyvisjes gevolgd op hun lange tocht naar de Dollard. Hoe wordt het hen gemakkelijker gemaakt om hun weg te vervolgen?

Op het akkerland van Pieter Noordam in Borgsweer staan we in een dikke laag opgespoten slib. Waarom doet hij mee aan de pilot Ophogen landbouwgrond? Ook wordt er een kijkje genomen bij Polder Breebaart, Groote Polder en de Brede Groene Dijk. Zal het lukken een veilige dijk met lokale klei te maken? Op het Wad wordt er gezocht naar mosselbanken.

De filmpjes zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Life IP Deltanatuur. Elke donderdag verschijnt een nieuwe aflevering op twitter, Linkedin en Youtube. Kijk hier de eerste aflevering van dit seizoen.Back to top button