Nieuwe politieke partij in Delfzijl; Vijf voor Twaalf gaat deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen

Delfzijl – Delfzijl is een nieuwe politieke partij rijker, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 zal de nieuwe partij ‘Vijf voor Twaalf’ deelnemen aan de verkiezingen. De partij is opgericht door teleurgestelde aanhangers van de PVV.

De uitspraak het is vijf voor twaalf van Pim Fortuyn staat voor het op komen voor Nederland. Lijsttrekker Michael Groeneveld vertelt dat de partij het gedachten goed van de vermoorde Pim Fortuyn na streeft en een partij is tussen de SP en de PVV. Een politieke partij die opkomt voor de Nederlanders in haar gemeente.

Het grootste verschil tussen de PVV en Vijf voor Twaalf is dat de PVV tegen asielzoekers en tegen de islam is, Vijf voor Twaalf is dat niet. ‘Wij zijn niet anti-asielzoeker, wél anti-gelukszoeker. Wel vinden we dat Delfzijl lang genoeg heeft geleden onder asielzoekers. En daarom pleiten ze voor het sluiten van het AZC en het geld wat daar mee wordt bespaard te investeren in de eigen bevolking’, vertelt lijsttrekker Michael Groeneveld.

De partij wil zich ook inzetten voor een beter leef klimaat in de gemeente. ‘We hebben te maken met leegloop, er is geen werk, geen toekomstperspectief. En met de ouderen en jeugdzorg is het triest gesteld.’ Groeneveld pleit voor een tunnel of veerverbinding met Duitsland zodat er extra werkgelegenheid wordt gecreëerd over de grens. Ook wil de partij zich inzetten voor meer parkeerplaatsen voor bewoners en meer fietspaden.

Back to top button