fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Nieuwe petrochemische fabriek moet aan Commissie Milieueffectrapportage herkomst, samenstelling en hoeveelheden afvalstoffen beschrijven

Farmsum – Het bedrijf Clariter wil op bedrijventerrein Oosterhorn in Delfzijl een fabriek bouwen waar kunststof afval wordt omgezet in chemische producten voor de industrie. Die producten worden daarna verwerkt tot oplosmiddelen, oliën en waxen. Het bedrijf moet het complete fabrieksproces van de in Delfzijl te bouwen petrochemische fabriek beschrijven. Ook moet worden aangetoond welke ongewenste uitstoot en afvalstromen de fabriek veroorzaakt. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) in haar advies over het milieueffectrapport voor de bouw van de fabriek. De provincie Groningen had de commissie gevraagd een advies te geven over de benodigde inhoud van het milieueffectrapport.

Compleet fabrieksproces beschrijven
Voordat de provincie Groningen besluit over de benodigde vergunningen voor de fabriek, worden de milieugevolgen onderzocht in een milieueffectrapport. De Commissie Milieueffectrapportage stelt dat daarin het complete fabrieksproces worden beschreven. Daarbij moet worden gekeken naar de herkomst, de samenstelling en de hoeveelheden afvalstoffen die worden verwerkt.

Ongewenste uitstoot en afvalstromen
De Commissie adviseert daarnaast te laten zien welke ongewenste uitstoot en afvalstromen de fabriek veroorzaakt bij normale bedrijfsvoering, maar ook bij bijzondere omstandigheden zoals storingen en calamiteiten.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer