fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Nieuw in Appingedam: International Business Office de eerste off-campus werkplek van het European Enterprise Network

Appingedam – De innovatiewerkplaats Appingedam opent op maandag 15 november haar deuren voor de eerste off-campus werkplek van het European Enterprise Network (EEN). In deze International Business Office worden mkb’ers verder op weg geholpen in internationaal verband.

Het mkb is dé banenmotor van Nederland. Zeker in onze regio. Startups spelen daarin een grote rol. Ze gedijen goed op het platteland, zelfs beter dan in steden. Dat concludeerde het Sociaal Cultureel Planbureau enkele jaren geleden. Maar wat hebben deze ondernemers nodig om optimaal te kunnen ondernemen? En hoe kunnen wij hen vanuit onderwijs, onderzoek en overheid ondersteunen bij zaken als bedrijfsprocessen, innovatie en internationaal zakendoen? Mkb’ers – ook startups – lopen vaak tegen uitdagingen aan op het gebied van innovatie en internationalisering. International Business Office in de Innovatiewerkplaats Appingedam helpt.

Verschillende tools en werkplekken
Hoe? Met werkplekken, het verbinden met studenten op projectbasis, het vinden van aansluiting met partners en programma’s als Startup Eems-Dollard-regio, diverse andere tools en programma’s én het European Enterprise Network (EEN). EEN helpt ondernemers kosteloos met het vinden van partners wereldwijd. Zo kunnen we hen verbinden aan duizenden bedrijven in geheel Europa. De Hanzehogeschool Groningen is een belangrijke partner in de totstandkoming van deze dienst. Andere tools waarmee we ondernemers kunnen helpen zijn onder meer de Company Health Check en de Critical Friends-methode.

Innovatiewerkplaats Appingedam
International Business Office is een nieuwe dienst van de Innovatiewerkplaats Appingedam. De innovatiewerkplaats (IWP) maakt deel uit van het Regionaal Innovatie Framework van de Regiocoöperatie Noord. In verschillende IWP’s in Groningen en de kop van Drenthe komen bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en inwoners samen om te werken aan thema’s die spelen in het gebied.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer