Nieuwe expositie “Schoonheid zit Overal” bij Galerie Ruigewaert

Appingedam – Vanaf 14 juni 2019 start galerie Ruigewaert met de nieuwe expositie “ Schoonheid zit Overal ”. 

Schoonheid is een ruim begrip. We kunnen het zien in de hoedanigheid van schoon te zijn of als de omstandigheid dat iets behaaglijk voor oor of oog is. Dat laatste slaat natuurlijk op de titel van deze expositie. Het gaat hier om de Schoonheid van Kunst. In dit licht is schoonheid een heel subjectief begrip. Wat de één prachtig vindt, is voor een ander foeilelijk. Voor de kunstenaars is deze diversiteit van de kijker niet relevant, want zij creëren een eigen wereld op het doek, geschilderd vanuit een gevoel. Voor hen zit schoonheid overal.

In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars in de galerie met hooguit 2 à 3 schilderijen. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder dan kunt u altijd meer zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat.

Daarnaast treft u in deze expositie ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars. In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van  o.a. Herman van Hoogdalem, Marten Klompien, Gosse Koopmans, E.B. van Dulmen Krumpelmann, Jan Wiegers, Jan van der Zee en Arie Zuidersma. Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is.

De combinatie met kunstobjecten die het interieur aankleden, verrassende cadeau artikelen & bijzondere accessoires maken het plaatje compleet. Kwaliteit en originaliteit komen hier samen in de veelzijdige collectie. Bent u op zoek naar kunst die verwondering oproept? Naar werken die u meenemen naar een wereld om in weg te dromen? U vindt ze bij Galerie Ruigewaert waar kunst wordt getoond in een andere entourage dan men wellicht gewend is. De expositie start op 14 juni en duurt t/m 21 juli.

Openingstijden vrijdag & zaterdag van 12.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie, b.v. extra openingstijden, adres, route etc van de galerie zie www.galerieruigewaert.com.

Back to top button