Nieuwe expositie bij galerie Ruigewaert

Garrelsweer – Vrijdag 13 mei start Ruigewaert met de expositie “Kom in mijn Wereld” met als gast exposante Marloes Buigel Boering.

Hoe ziet de wereld van een kunstenaar er eigenlijk uit. Kijken zij op dezelfde manier naar alles wat er om ons heen staat, groeit, bloeit, kruipt, loopt of beweegt? Galeriehoudster Tjitske Regnery vermoedt dat kunstenaars intenser naar de dingen om ons heen kijken en wat ze zien ook anders interpreteren. Zij denkt dat dit komt doordat hun verbeelding en creatieve vermogen om alles los te kunnen laten hen in staat stelt onbevangen naar de omgeving te kijken.

Kom in mijn Wereld wil dus zeggen treedt binnen in de wereld van de kunstenaar. De manier waarop zij vormgeven aan hun beleving van natuur, steden, gevoelens en impressies. De indrukken die zij opdoen worden omgezet op het doek met passie en kleur.

Ruigewaert heeft Marloes Buigel Boering gevraagd deel te nemen aan deze expositie, omdat zij ook precies kan verwoorden hoe een kunstenaar aan het werk gaat. De kunstenaar zegt  ” geraakt worden door wat je ziet en voelt, hierdoor geïnspireerd raken, dat volgen en vertalen naar een schilderij, inkttekening, schets of krabbel..…”

Buigel Boering werkt het meest met olieverf op doek, maar maakt daarnaast ook inkttekeningen op papier. Haar manier van schilderen is impressionistisch en realistisch, alhoewel ze enige abstractie ook niet schuwt. Elk schilderij of tekening vertelt haar persoonlijke verhaal.

Tevens hangen er in deze tentoonstelling 28 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars en er zijn ook kunstwerken te zien die komen uit de privécollectie van particulieren en verzamelaars.

De expositie start op 13 mei en eindigt op 3 juli 2022. Openingstijden vrijdag & zaterdag van 12.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie, b.v. extra openingstijden, adres, route etc van de galerie zie www.galerieruigewaert.com.

Back to top button