fbpx
21.1 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home Algemeen Nieuwe dominees in Appingedam

Nieuwe dominees in Appingedam

Appingedam – In een feestelijke dienst worden zondag 9 september in de Nicolaïkerk in Appingedam twee nieuwe voorgangers van de Protestantse Gemeente bevestigd. De kerkelijke gemeente heeft het voorgangersechtpaar Van den Berg-De Haan beroepen om gezamenlijk de vacature op te vullen die was ontstaan na het vertrek van ds. Lafeber naar Gorredijk.

De beide dominees hebben met groot enthousiasme het beroep aangenomen. Ds. J. van den Berg was predikant in Leerdam en zijn echtgenote, ds. G.M. van den Berg – de Haan vervulde die taak in Schoonrewoerd. In Appingedam gaan zij samen aan de slag.

Na het vertrek van ds. Lafeber in augustus 2017 heeft een commissie een profielschets voor een nieuwe voorganger (of voorgangers) opgesteld en een advertentie geplaatst. Van alle sollicitanten sprong het echtpaar uit het Zuid-Hollandse Schoonrewoerd eruit. En na een aantal diensten te hebben bezocht en gesprekken te hebben gevoerd, was de commissie unaniem in het voorstel aan de gemeente om het echtpaar te beroepen.

In een zeer goed bezochte gemeente-avond stelde het echtpaar zich aan de Damster gemeente voor en koos die ook voor de beide dominees. Die daarop ook volmondig ‘ja’ zeiden op de uitnodiging om naar de Protestantse Gemeente Appingedam te komen.

Inmiddels heeft het echtpaar met hun kinderen intrek genomen in de pastorie aan de Farmsumerweg in Appingedam. De start van hun werkzaamheden wordt zondag 9 september feestelijk ingeluid met een dienst die om 14:30 uur begint in de Nicolaïkerk en die wordt geleid door ds. B.B. Wolters van Tjamsweer en waarin medewerking is van de Cantorij o.l.v. Vincent Hensen.