Nieuwe dirigent voor het Damster Stedelijk Harmonie Orkest

Appingedam – Het Damster Stedelijk Harmonie Orkest is onlangs gestart met een nieuwe dirigent: Martijn Veenstra (1976). Hij volgt daarmee dirigent Henk van Ras op, die verdeeld over twee periodes ruim 27 jaar aan DSHO verbonden is geweest.

Martijn Veenstra is fulltime muzikaal ondernemer. Al vanaf zijn vroege jeugd was hij vastberaden zijn carrière in de muziek te zoeken. Nadat hij het VWO had afgerond, begon hij aan het conservatorium in Groningen met de studie Klassiek Trombone. Na drie jaar in Groningen te hebben gestudeerd heeft Martijn een tijd bij het conservatorium in Amsterdam lessen gevolgd. Uiteindelijk studeerde hij in Groningen af, om vervolgens met de studie Directie te beginnen. Tijdens zijn studie heeft Martijn vele workshops en masterclasses gevolgd, van bekende componisten en dirigenten.

Op dit moment is Martijn nog aan het studeren; hij volgt ‘in the lead’, waarin hij zijn kwaliteiten als dirigent, musicus en ondernemer nog verder wil ontwikkelen.
Naast het dirigeren heeft Martijn zich gespecialiseerd in het arrangeren van veel verschillende stijlen muziek voor bigband, ensembles en (blaas-)orkesten. Hij dirigeert in binnen- en buitenland en is trombonist bij het professionele ensemble Slide Unit. Naast dirigent, arrangeur en trombonist is Martijn ook cultureel ondernemer. Met Via Scala wordt hard aan de weg getimmerd op het gebied van muziekeducatie. Projecten als Stichting Leerorkest Groningen, Cultuurmarkt en Meer Muziek in de Klas worden door Via Scala georganiseerd.
Martijn presenteert zich voor het grote publiek op 9 juli as, tijdens een concert op het Waagplein in de stad Groningen. Het concert begint om 14:00 uur.

Back to top button