Nieuwe camperparkeerplaats aan de Kustweg officieel in gebruik genomen

Delfzijl – De nieuwe camperparkeerplaats aan de Kustweg in Delfzijl is vrijdagmiddag in gebruik genomen.

De huidige, tijdelijke en gratis camperparkeerplaats is vanaf vrijdag niet meer toegankelijk voor campers. Op de plek van de huidige tijdelijke camperplaats nabij het centrum van Delfzijl komt een nieuwe definitieve parkeer-plaats voor bezoekers van het Muzeeaquarium en het nog verder te ontwikkelen zandstrand.

De gemeente wil recreatie en toerisme stimuleren. Met het treffen van meer verblijfsvoorzieningen in het Waddenwerelderfgoed gebied wordt de aantrekkelijkheid verder vergroot.

De plaatsen worden zijn alle gemakken voorzien. Campers hebben een stroom- en wateraansluitingen en er is een mogelijkheid om vuil water te lozen.

Het beheer van de camperparkeerplaats komt in handen van een particulier. Aansluitend maken de tijdelijke camperplaatsen ruimte voor een nieuw ruim parkeerterrein in het groen.

De kosten voor een overnachting op de nieuwe camperparkeerplaats zijn € 12,50. Dit is inclusief toeristenbelasting voor twee personen.

De komende weken wordt er gras ingezaaid en worden er 23 bomen geplant.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2049″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button