Nieuwe bestemming voor pand voormalige viswinkel in Delfzijl centrum

Delfzijl – Het winkelpand aan de Landstraat 44, waar in het verleden een viswinkel in heeft gezeten, krijgt een nieuwe bestemming. Smit Sport, nu nog gevestigd aan de Willemstraat 38, gaat in het pand naast de HEMA een nieuwe winkel openen. De verwachting is dat dit voor de zomer van 2020 gebeurt.

Het college heeft de raad voorgesteld een krediet van € 510.000,- beschikbaar te stellen voor de verbouwing van het pand aan de Landstraat. Tijdens de raadsvergadering van 29 mei 2019 is het voorstel aangenomen.

Kwaliteitsimpuls centrum
‘De ondertekening van de overeenkomst met de ondernemer vindt binnenkort plaats’, aldus wethouder IJzebrand Rijzebol. ‘Met de verplaatsing van Smit Sport zetten we niet alleen een volgende stap in het realiseren van het concept Wonen met een PLUS in Delfzijl centrum. Ook versterken we hiermee het winkelgebied als onderdeel van het Actieplan Centrum Delfzijl.’
Door nieuwbouw van het pand aan de Landstraat wordt eveneens de looproute vanaf de parkeer-plaats aan het Commandemenstplein via de Commandementstraat naar de Landstraat kwalitatief sterk verbeterd.

Wonen met een Plus, Actieplan Delfzijl Centrum
Meer informatie over Wonen met een Plus en het Actieplan Centrum Delfzijl is te vinden op www.delfzijl.nl/projectencentrumdelfzijl.Back to top button