Nieuwe Airportliner en Q-linkbus vanaf 2017 tussen Groningen en Delfzijl

Delfzijl / Groningen – In 2017 gaat tussen Groningen en Delfzijl de zesde Q-linklijn rijden. Deze bus rijdt door naar P+R Haren en sluit daar aan op Q-link 5. Bij Drachten komt een nieuw knooppunt voor de Qliner, waardoor reizigers uit Friesland sneller met de bus naar Groningen kunnen. Tussen Groningen Airport Eelde en Groningen gaat een Airportliner rijden met een volledig elektrische bus.

Met deze, en meer uitbreidingen van de dienstregeling wil het OV-bureau Groningen Drenthe de verwachte doorgroei van het aantal reizigers opvangen.Het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de hoofdlijnen van de dienstregeling 2017 vrijgegeven voor reacties en inspraak.

Qbuzz
In het voorstel van het OV-bureau in samenwerking met Qbuzz wordt de huidige dienstregeling gewijzigd en uitgebreid. De uitbreidingen zijn mogelijk geworden door de rechterlijke goedkeuring van de verlenging van de concessie Groningen-Drenthe, de lage dieselprijs en de toegenomen opbrengsten in 2015.

Mbo-studenten
De uitgebreide dienstregeling wordt voor een deel ingezet om voorziene doorgroei van het gebruik van de Qliners en Q-linkbussen op te vangen. Ook is rekening gehouden met meer busgebruik van mbo-studenten van 16 en 17, omdat het OV voor hen vanaf 2017 gratis wordt. Eind juni wordt een definitief besluit genomen over de voorgestelde maatregelen voor 2017.

Back to top button