fbpx
0.9 C
Delfzijl
16 januari 2021 00:28

Nieuw muziekfestival tijdens Licht en Klankweek Siddeburen: Bokpop

Siddeburen – Siddeburen krijgt een nieuw muziekfestival tijdens de Licht en Klankweek. Vorig jaar besloot Stichting ’Schans Pop 2000’ om te stoppen met het jaarlijkse Schanspop festival tijdens de Licht en Klankweek hebben een aantal inwoners van het dorp de handen ineen geslagen om toch ook dit jaar een muziekfestival te organiseren tijdens de feestweek.

Hiervoor hebben de initiatiefnemers onlangs Stichting Bokpop opgericht. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door voorzitter Erwin Bieze, secretaris Ginette de Haan, penningmeester Jasper de Haan en de leden Gert Godlieb, Rik de Haan en Patrick Jansema.

Het festival zal kleiner van opzet zijn dan men gewend is van Schanspop. Voorzitter Erwin Bieze: ”allereerst was onze insteek om tijdens de feestweek voor wat reuring en extra gezelligheid te zorgen in Siddeburen. Vandaar een nieuw popfestival, dat vooral ook laagdrempelig moet zijn. Ondanks de relatief korte voorbereidingstijd is het ons toch gelukt een aantrekkelijk programma samen te stellen. In de feesttent die geplaatst wordt bij jeugdhonk ’De Schans’ zal plaats zijn voor maximaal 1.000 bezoekers. We richten ons dan ook voornamelijk op de inwoners van de gemeente Slochteren en zullen daar ook onze publiciteit op afstemmen. Middels sponsoring en subsidies is het voor ons mogelijk geworden om dit te organiseren. Daarnaast is het draagvlak binnen Siddeburen groot, want we hebben nu al de beschikking over ruim 60 vrijwilligers, afkomstig uit verschillende organisaties en verenigingen uit het dorp.”

Het festival zal plaatsvinden in de beide weekenden van de feestweek, te weten vrijdag 29 september, zaterdag 30 september, vrijdag 6 oktober en zaterdag 7 oktober.

Op vrijdag 29 september wordt Bokpop afgetrapt met een Foute Avond met Q-Music en DJ A-Matic en een mystery guest: ’de foutste artiest van het noorden’.  Zaterdag 30 september is er een Partynight met Partyband TOF! en DJ Stefan Leur. Vrijdag 6 oktober is het Oktoberfest met ’Die Lustigen Moeflons Musikanten’ en DJ Stefan Leur. Het festival wordt zaterdag 7 oktober afgesloten met een Hollandse Avond met Stef Ekkel, DJ Stefan Leur en de band ’Joost mag het weten’.

Op woensdag 4 oktober organiseert Bokpop, in samenwerking met IJsvereniging ’Een dracht’ en voetbalvereniging Siddeburen nog een feestavond, waarin een legendarische spreker zijn opwachting zal maken. De voorverkoop start op 29 juli kaarten zijn verkrijgbaar bij Petra’s Warenhuis. Er zijn dan ook combi-kaarten (Sibboerster Koartje) verkrijgbaar om alle vier muziekavonden tegen een gereduceerd tarief te kunnen bezoeken.

Volg ons op

10,773FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten