fbpx
5.3 C
Delfzijl
18 januari 2021 20:04

Nieuw leven voor Nije Riep in Spijk

Spijk – Op de Spiekster Jaarmarkt konden inwoners van Spijk en bezoekers voor het eerst kennismaken met Winkelhuis Spijk. Initiatiefnemers Hanneke Afman en Kitty Wiersema willen met het winkelhuis het voormalige schoolgebouw Nije Riep nieuw leven in blazen en hebben daarvoor een initiatiefgroep opgericht. Het gebouw is nu in gebruik als bibliotheek en Steunstee. In de nabije toekomst (2019-2020) vertrekt de bibliotheek uit het gebouw, waardoor er ruimte vrij komt voor andere activiteiten. Op de jaarmarkt werden mensen uitgenodigd om met ideeën te komen.

De groep, allemaal inwoners van Spijk, wil weten welke gedachten er leven en welke behoeften er zijn. En hoopt ook meer mensen te betrekken bij Winkelhuis Spijk. “Samen kunnen we wij hier voor Spijk iets moois neer zetten dat ondernemers vooruit helpt, oud en jong bij elkaar brengt en mensen met plannen een plek geeft in hun eigen dorp,” aldus Hanneke Afman en Kitty Wiersema. “We hebben tientallen mensen gesproken op de jaarmarkt en meer dan 200 flyers uitgedeeld. En veel positieve reacties gehad.”

Binnen de groep zijn er al veel plannen om het gebouw een duurzame functie te geven voor het dorp. Zo wordt gedacht aan ruimte voor lokale ondernemers, startups en een plek waar (jonge) mensen uit het dorp kennis kunnen maken met ondernemerschap. Het gebouw zou volgens de groep de sociale functie moeten behouden, zoals de Steunstee. Juist de combinatie van bedrijvigheid en een plek voor ontmoeting vindt de groep van grote waarde. Jong en oud kunnen hier elkaar vinden en versterken, als het aan hen ligt.

Mensen met ideeën kunnen de initiatiefgroep Winkelhuis Spijk bereiken via Facebook @winkelhuisspijk en email winkelhuisspijk@gmail.com

Volg ons op

10,776FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten