13.7 C
Delfzijl
19 april 2021 21:51

Dijkverbeteringsproject Ommelanderdiek doet mee aan de landelijke Dag van de Bouw

Delfzijl – Op zaterdag 2 juni doet Ommelanderdiek mee aan de landelijke Dag van de Bouw 2018. Tijdens deze dag kunt u rondkijken op de bouwplaats en stellen we een deel van de dijk open. Zo kunt u het werk van dichtbij bekijken en even uitwaaien op de dijk.

Van 10.00-16.00 uur is iedereen welkom om de dijkverbetering van dichtbij te bekijken. Op verschillende locaties organiseren we activiteiten voor volwassenen en kinderen waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Ook vertellen we over de dijkverbetering en leggen we uit wat er allemaal gebeurt.

In het bezoekerscentrum aan de Noordersingel 1 zijn de ontwerpen van de dijk virtueel te bekijken. Met een VR-bril kijkt u over de dijk en ziet u het eerste deel van de ontwerpen van de nieuwe zeedijk. Voor de kinderen zijn er leuke waterproefjes waarmee ze zelf kunnen zien hoe een dijk werkt.

Op de dijk bij Delfzijl
Bij de dijk achter het MuzeeAquarium zijn verschillende activiteiten. Zo kunt u hier het materieel bekijken waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd, zien en voelen met welk materiaal we de dijk versterken en bekijken wat we zoal hebben aangetroffen tijdens de werkzaamheden. Kinderen kunnen hier in een zandspeelplaats graven en naar hartenlust springen op een springkussen.

Rondrit over de dijk
Met een bus kunt u een kijkje nemen op en langs de dijk. Elk half uur rijdt er een bus over het werkterrein vanaf de dijk bij MuzeeAquarium naar de dubbele dijk (en weer retour). Onderweg geven mensen van Ommelanderdiek een toelichting op de werkzaamheden.

MuzeeAquarium
De Dag van de Bouw is de eerste dag dat het nieuwe MuzeeAquarium weer geopend is voor het publiek. Om dit te vieren krijgen alle bezoekers gratis toegang aangeboden door Ommelanderdiek, waterschap Noorderzijlvest en het MuzeeAquarium.

Openstelling van de dijk Nieuwstad – Eemshaven
Tijdens de Dag van de Bouw en de zondag erna stellen we een deel van de dijk open. Tussen Nieuwstad en de Robbenplaatweg (nabij Eemshaven) zal de dijk dan vrij toegankelijk zijn. Ommelanderdiek verplaatst vrijdag 1 juni vanaf 17.00 uur tijdelijk de bouwhekken en zal deze op de maandagochtend om 7.00 uur weer terugplaatsen. In dit deel van het bouwterrein vinden geen activiteiten plaats van de Dag van de Bouw. U heeft hier dan vrij toegang om te wandelen of te fietsen. Hou er rekening mee dat aan beide zijden van de openstelling geen tot weinig parkeergelegenheid is, dus kom op de fiets.

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten