Nieuw kindcentrum in Stedum feestelijk geopend

Stedum – Het kindcentrum ten noorden van de Hilmaarweg in Stedum is 9 oktober officieel geopend. Samenwerkingsschool De Klaver en kinderopvang Het Vlinderhofje van Kids2b hebben hun intrek genomen in dit moderne en gasloze gebouw, en dat werd gevierd! ‘s Ochtends  openden de leerlingen met wethouder Bé Schollema ‘kindcentrum De Klaver’ en zongen ze met elkaar een feestlied. ‘s Middags was er Open Huis voor alle ouders en andere geïnteresseerden.

Het gebouw staat aan de rand van het dorp en het landschap. Op deze mooie locatie is opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0-12 jaar. De ruimte voor de peuteropvang is ruim en licht en grenst aan een mooie buitenruimte. Voor Kids2b ideaal om met de peuters binnen en buiten te spelen.

Het gebouw is aardbevingsbestendig en geschikt om nieuwe vormen van onderwijs te geven. Ook aan duurzaamheid is gedacht: het gebouw wordt bijna energieneutraal, onder meer door het gebruik van Warmte Koude Opslag in de bodem en zonnepanelen op het dak. De bouw is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Groningen.

Een veilige plek voor de kinderen
Wethouder Bé Schollema (Onderwijs en Duurzaamheid): “Ik ben er trots op dat er weer een prachtig kindcentrum in onze gemeente klaar is. Voor de zomer was ik bij de opening van het kindcentrum Loppersum en eind deze maand wordt ook het kindcentrum in Middelstum officieel geopend. Drie aardbevingsbestendige kindcentra, daar droomden we in 2015 al van, en nu staan ze er. Een veilige, stabiele plek voor alle kinderen, daar was het ons om te doen. Ik hoop dat ze er veel mooie jeugdherinneringen gaan maken.”

Back to top button