Nieuw in Appingedam: TIERELIER KinderCoaching

Appingedam – Onlangs heeft Tierelier KinderCoaching aan de Spijkerlaan 4 te Appingedam haar deuren geopend. De trotse eigenaar van deze kindercoachpraktijk is Harma Beuker-Gjaltema.

Kindercoaching is een laagdrempelige manier van coachen, waarbij de veerkracht van het kind wordt aangesproken en er wordt gekeken naar de mogelijkheden van een kind om vooruit te kunnen in het leven. “Als ouders wil je niets liever dan dat je zoon of dochter gelukkig kan en mag zijn. Het is echter niet altijd vanzelfsprekend dat het goed gaat met een kind”, zo vertelt Harma. “De puurheid, spontaniteit en de onbevangenheid waarmee we worden geboren, kan soms (deels) verdwijnen. Er kunnen in het leven van kinderen dingen gebeuren waardoor ze vastlopen en zich even niet zo prettig voelen. Soms is het ook helemaal niet duidelijk waarom een kind niet lekker in zijn vel zit. In veel gevallen kan ik als kindercoach dan hulp bieden.”

De kindercoach werkt vanuit het hier en nu en richt zich op de toekomst. Het kind wordt als het ware aan de hand genomen en gaat samen met de kindercoach op ontdekkingsreis op zoek naar zijn/haar kwaliteiten en talenten. Dit gebeurt spelenderwijs en passend bij de leeftijd van het kind. Eén ding is zeker, het wordt de Eigen-Wijze weg van het kind.

Tierelier KinderCoaching richt zich op kinderen van 9 tot 14 jaar die bijvoorbeeld:

  • vaak onrustig slapen
  • vaak boos worden
  • zich moeilijk kunnen concentreren
  • onrust voelen in hun lijf of hoofd
  • vaak moe zijn
  • zich (weleens) buitengesloten voelen
  • te maken hebben met pesten
  • zich anders voelen en daar last van hebben
  • zich onzeker voelen
  • last hebben van andere dingen waardoor ze zich niet fijn of onbegrepen voelen.

Harma heeft jaren gewerkt bij Dag- en Weekbladuitgever NDC Mediagroep en wilde graag iets anders gaan doen. Ze besloot het roer om te gooien en zich te bekwamen op het gebied van kindercoaching. Dit heeft geresulteerd in haar eigen kindercoachpraktijk. Naast haar werk als kindercoach werkt Harma bij kinderopvang Kids2b, waar ze kinderen voorleest. Ook is ze werkzaam in het Beatrix Kinder Ziekenhuis (UMCG) in de speelkamer. Hier worden kinderen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis vermaakt met o.a. knutselen, tekenen, spelletjes doen, schilderen of voorlezen.

“Ik vind het werken met kinderen fantastisch en wil graag een bijdrage leveren aan hun welzijn. Ik gun ieder kind zijn speelsheid en ik vind het belangrijk dat een kind zich zelf mag en kan zijn, zo vertelt Harma. Met mijn passie, wijsheid, humor en inlevingsvermogen wil ik samen met het kind op ontdekkingsreis…. laat zien wie je bent … is wat ik een kind graag wil meegeven.”

Dat haar passie bij kinderen ligt, blijkt ook uit haar website www.tierelierkindercoaching.nl Speciaal voor Kids is hier een pagina opgenomen. Kids kunnen zo zelf ontdekken wat Tierelier KinderCoaching hen zoal te bieden heeft.

Back to top button