Een nieuw evenement tijdens de Pinksterfeesten in Delfzijl: Volle kracht over de gracht!

Delfzijl – Op zaterdag 19 mei a.s. organiseert stichting ‘Volle kracht over de gracht’ de eerste editie ‘Volle kracht over de gracht’, een nieuw evenement tijdens de Pinksterfeesten. Op een (zelfgemaakte) fiets, fiets je over een baan over het water heen. Dit evenement vindt plaats bij de gracht in Delfzijl. Bovendien steun je hiermee het goede doel ‘Niet voor Nicks’.

Volle kracht over de gracht
Vanaf 13.00 uur zal Henk de Haan het starschot luiden aan de Buitensingel bij de gracht van Delfzijl. Volle kracht over de gracht is een evenement dat je met een (zelfgemaakte) fiets over een ‘smalle’ baan van ongeveer 30 meter zo snel mogelijk naar de overkant fiets en er niet afvalt . Er is een prijs te winnen voor de snelste fietser, de originaliteitsprijs, de pechprijs en een prijs voor het bedrijventeam. Toeschouwers zijn ook van harte welkom.

Niet voor Nicks
Niet voor Nicks is een goed doel, het donorprobleem in Nederland onder de aandacht brengen. Robert Zuidema heeft zijn broer Nick in 2016 verloren omdat een levertransplantatie voor hem te laat kwam. Robert heeft deze actie opgestart om wat te doen voor de patiënten die wachten op een donortransplantatie. Robert wil geld ophalen om voor hen een virtuele fiets/loopband aan te schaffen.

Inschrijven
Wie mee wil doen met Volle kracht over de gracht kan zich inschrijven tot en met donderdag 17 mei a.s. Er zitten geen kosten verbonden aan deelname aan dit evenement. Alle informatie, inschrijven en praktische zaken over ‘Volle kracht over de gracht’ zijn te vinden op de FB-pagina ‘Volle kracht over de gracht’.

Back to top button