12.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 23:51

Nieuw blusvoertuig voor brandweer Loppersum, eerste in de nieuwe huisstijl

spot_img

Loppersum – De blusploeg van Loppersum ontvangt maandagavond 1 juli een nieuwe tankautospuit, de eerste in de regio met nieuwe striping.

De auto beschikt over een grotere watertank en manschappencabine. Ook heeft de tankautospuit betere verlichting door ingebouwde schijnwerpers en een langere lichtmast. De veiligheid is verbeterd doordat hij adaptief remt en een snelheidsbegrenzing activeert wanneer er geen spoed is.

Nieuwe striping
Hulpverleningsvoertuigen van de overheid krijgen een nieuw uiterlijk. De bekende strepen van politie, brandweer en ambulance worden vernieuwd. Het huidige ontwerp van de striping dateert uit 1993. Inmiddels zijn er folies die het licht vooral ‘s nachts beter reflecteren waardoor het voertuig nog duidelijker te zien is. De strepen worden daarnaast tweemaal zo breed en wat hoger geplaatst. Dit sluit beter aan bij het ontwerp van de moderne voertuigen, die ronder en breder van vorm zijn dan oudere modellen.

Niet de eerste keer
Toevalligerwijs was post Loppersum in 1998 ook de eerste in Groningen die een auto ontving met nieuwe striping. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, is afgesproken dat voertuigen bij vervanging de nieuwe strepen krijgen. Het verbeterde ontwerp wordt daardoor geleidelijk zichtbaar in het straatbeeld.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten