Nieuw bergings- en transportvoertuig voor Autoberging Dallinga Delfzijl

Delfzijl – Samen met haar nieuwe naam: “BCN Dallinga” introduceert Autoberging Dallinga Delfzijl de nieuwste aanwinst binnen het wagenpark. De ultramoderne bergingstruck van het merk Iveco voldoet aan de laatste eisen op gebeid van autoberging en –transport.

De 7-tons vrachtwagen met dubbele cabine is voorzien van een schuifplateau en een uitschuifbare heflepel; beide met ruim voldoende capaciteit. Er kunnen dus twee voertuigen tegelijkertijd worden meegenomen. In de cabine zijn zeven zitplaatsen. Daarnaast kan een trekhaak worden aangekoppeld waarmee het ook mogelijk wordt een caravan of aanhangwagen te transporteren.

Dankzij geautomatiseerde bediening kan een auto binnen 1 minuut op het schuifplateau worden geladen! Het plateau is volkomen vlak en ook de positionering van een te laden voertuig gebeurt zoveel mogelijk automatisch. Samen met de nieuwste navigatie- en communicatieapparatuur aan boord is het werken met deze bergingswagen uiterst efficiënt en snel. Dit is belangrijk omdat er door de opdrachtgevers korte aanrijdtijden worden geëist.

BCN Dallinga wordt steeds vaker ingezet om incidenten op rijkswegen te beveiligen. Politie of Rijkswaterstaat komt dan niet meer om de rijstrook af te zetten. Hiervoor is dit voertuig ook goedgekeurd. Aan het milieu is natuurlijk ook gedacht. De euro-6 motor is niet alleen zuinig met brandstof, ook de uitstoot van CO2, roet en fijnstof is zeer gering.

Met deze nieuwe Iveco bergingstruck is BCN Dallinga klaar voor de toekomst!

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”484″]

Back to top button