fbpx
14.6 C
Delfzijl
donderdag 04 juni 2020
Home Sport Neptunusroeier Veninga levert weer topprestatie

Neptunusroeier Veninga levert weer topprestatie

Amsterdam – Op de twintigste World ErgoHead in Amsterdam  is Neptunusroeier Jan Huib Veninga er weer in geslaagd, in een veld van achtentwintig deelnemers, een topprestatie neer te zetten. De World Ergohead is een indoorwedstrijd die wordt geroeid op roeiergometers  zoals u die misschien wel kent uit de sportschool. In een tijdrace over twintig minuten moest er een zo groot mogelijk aantal virtuele meters worden geroeid. De aanloop naar de wedstrijd verliep niet optimaal, zo lag Jan Huib afgelopen week nog een dag met koorts op bed. De vraag was dan ook of hij al wel weer klaar was voor zo’n grote inspanning. In zijn veld van 15 en 16 jarigen veroverde de Delfzijlster al snel de leidende positie, maar erg makkelijk leek het niet te gaan.

Na een kleine tien minuten moest hij de leiding afstaan aan Joost Schwarz uit Haarlem. Het derde kwart bleek het zwaarst voor Jan Huib. Het was moeilijk om het tempo vast te houden en de krachten leken langzaam weg te vloeien. Ook de Groninger Jelle Bakker haalde hem in. In een ultieme krachtsinspanning lukte het Jan Huib toch om de boel weer op de rails te krijg en zijn derde positie tot het einde toe vast te houden. Met een afstand van 5507 meter had hij 237 meter meer gevaren dan vorig jaar toen hij met een verdienstelijke achtste plaats debuteerde.

Naast dit persoonlijke succes was het ook een succes voor het Regionale Talent Centrum Noord. Met de tweede plaats van Jelle (de Hunze Groningen), de derde plaats van Jan Huib (Neptunus Delfzijl) en een zesde plaats van Felix Mebius (de Hunze Groningen), hadden de jonkies van het RTC Noord maar liefst 3 man in de top zes.  De komende tijd zal de nadruk, ijs en weder dienende, weer komen te liggen op het trainen in de boot met de eerst belangrijke wedstrijd eind februari in Delft.

Advertenties