fbpx
11.8 C
Delfzijl
dinsdag 29 september 2020
Home Agenda tips Najaarsexpositie bij Galerie Ruigewaert

Najaarsexpositie bij Galerie Ruigewaert

Appingedam – Op 16 september a.s. wordt er bij galerie Ruigewaert om 15.30 uur, in bijzijn van de kunstenaars, de najaarsexpositie geopend.

De titel “Het Wonder van Licht” is de bindende factor tussen de exposerende kunstenaars. Zo heeft iedere expositie die galeriehoudster Tjitske Regnery organiseert een thema en een verhaal.

Licht is de oorzaak van de gewaarwordingen van ons gezichtsorgaan; een schijnsel wat de dingen zichtbaar maakt. Simpelweg gezegd kunnen wij de dingen om ons heen zien omdat er licht is.

De zon is onze grootste lichtbron. Direct licht hiervan, maar ook indirect zonlicht bereikt via de atmosfeer en de wolken diffuus de aarde. Dit kan ook zorgen voor “bijzonder licht”, denk hierbij aan schemering, lichtende nachtwolken, noorderlicht of een naderende onweersbui waardoor het atmosferisch licht riet in vuur en vlam kan zetten of bomen laat fluoresceren.

In het kader van “100 jaar De Ploeg” heeft Ruigewaert in iedere expositie die zij dit jaar organiseert een kunstenaar gevraagd die op zijn of haar manier met het werk gerelateerd is aan deze oude kunstkring. In deze tentoonstelling is dat Reinder Bleeker. Samen met hem exposeren Greetje Feenstra, Ellen Geerts & Jan Mostert.

De expositie duurt t/m 18 november 2018.  Openingstijden vrijdag & zaterdag van 12.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie, b.v. extra openingstijden, adres, route etc van de galerie zie www.galerieruigewaert.com.

Daarnaast zoekt Ruigewaert voor haar winterexpositie weer kunstwerken van particulieren en verzamelaars. Zij zal deze ingebrachte schilderijen tegen zeer gunstige voorwaarden in de galerie gaan verkopen. Heeft u dus nog een schilderij of schilderijen waar u op bent uitgekeken en die u eigenlijk wel kwijt wilt, dan is dit uw kans. Neemt u contact op met de galerie via telefoon 06-54651879 of mailt u naar galerieruigewaert@gmail.com.