Muziekfestival Delfzijl afgesloten met de Delfzielster Dweildag

Delfzijl – De zevende editie van het Muziekfestival in Delfzijl werd zondagmiddag afgesloten met de Delfzielster Dweildag een dweilorkestenfestival in wedstrijdverband. Elf dweilorkesten uit o.a. Zwolle, Gasselte, Spijk, Middelstum, Marrum en Drachten en verscheidene andere muziekgroepen (waaronder een sambaband en brassband). Naast het dweilorkestenfestival was er een braderie in het centrum en waren diverse winkels geopend.

Het dweilorkestenfestival bestaat uit dweilorkesten die voor de lol mee deden (“leutklasse”) en uit dweilorkesten die aan de wedstrijdklasse mee deden. Voor de drie beste dweilorkesten waren er prachtige geldprijzen beschikbaar. Voor het beste dweilorkest in de leutklasse was er een publieksprijs.

In de wedstrijdklasse gingen de prijzen naar:
1e plaats: Dweilorkest ‘De Boljeiers’
2e plaats: Evenementenband 103dB
3e plaats: De Bierspiekers

De publieksprijs in de “leutklasse” ging naar dweilorkest Dinges uit Emmen.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1309″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button