fbpx
11.4 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Agenda tips Museumhuisje vanaf 1 juli weer open voor publiek

Museumhuisje vanaf 1 juli weer open voor publiek

Delfzijl – Vanaf 1 juli is het weer mogelijk een bezoek te brengen aan het meest bijzondere museum van het Noorden waar ook in geleefd word, Museumhuisje t’ Hoeske van opoe Iet in Delfzijl.

Het museum omvat een brede collectie zoals klederdrachten uit vele streken van het land, was-en strijkgerei uit vervlogen tijden, antiek speelgoed, keuken antiek en bijzondere gebruiksvoorwerpen.

Tevens is er een kraamkamer ingericht waar je alles kunt vinden omtrent geboorte zoals het vroeger ging. Ook vindt men er een fraaie collectie antiek textiel en medisch antiek.

Het museum opent het seizoen met een nieuwe expositie ‘Handwerk uit het verleden’. Een tentoonstelling van 19e eeuws kraalwerk, naaigerei uit vervlogen tijden, bijzondere borduurtechnieken en nog veel meer.

Ook start dit seizoen het project ‘De Toonbank’ waar Mannie Kamphuis uit Appingedam haar zelfgemaakte poppenhuis spulletjes exposeert en verkoopt. De opbrengst hiervan gaat naar KIKA.

Het museum is geopend op afspraak, maximaal 3 personen per bezoek. Zie voor de corona maatregelen Facebook Museumhuisje t’Hoeske van opoe Iet of informeer telefonisch 0596-610740