maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

MTB clinic tijdens de jaarmarkt in Spijk een succes

spot_img

Spijk – Na maanden voorbereiding was het zaterdag 26 mei dan eindelijk zover, de MTB clinic voor kinderen tussen 8 en 12 jaar in Spijk door Marcel en Letteke de Haan.

Vroeg uit de veren om net als alle andere mensen van de jaarmarkt de stand vullen met met de banners en spandoeken van de sponsoren en de eerste fietsen vast van de kar halen voor de kinderen die zich hebben opgegeven.

Het was nog best even spannend of het door kon gaan, want de animo was nog niet heel erg hoog maar na lang dubben hebben Letteke en Marcel besloten alles door te zetten.

Om 10.00 was de start van de eerste groep. Om 20 voor 10 stond de eerste deelnemer al te popelen om op de fiets te springen en de andere vijf kinderen melden zich er snel achterna.

Marcel zorgde ervoor dat de fietsen goed afgesteld stonden en Letteke zorgde voor een passende helm, na een kleine uitleg over het remmen en schakelen was het tijd om te gaan het eerste stukje moest even met de fiets aan de hand over de markt en daarna konden we los.

De zoon van Marcel en Letteke Merijn hielp mee tijdens de clinic en samen leiden ze de kids door de parken van Spijk tot aan de ijsbaan waar verschillende oefeningen voor hen klaar stonden. Fietsen, remmen en dan balanceren en weer door, een balletje van een pion pakken en weer terug leggen op de volgende, slalommen, over een wip wap en voor de durfal door elkaar heen fietsen elkaar aantikken en de grond niet raken. Super om te zien hoe ze het allemaal op hun eigen manier en eigen tempo deden.

Daarna snel werd de reis voortgezet met en het lekker crossen door alle parkjes van Spijk via de speeltuin over de crossbaan en voor ze het wisten zat de eerste 1’5 uur er al weer op. Terug bij de stand zagen ze warme maar erg blije snoetjes en waren de kinderen super blij met hun goodybag gevuld met o.a. lekker drinken een bidon echte sport reepjes

Om 13.00 melden de volgende vijf kinderen en om 15.00 waren er nog eens 6 en er kwamen twee jongens bij die om 10.00 ook al mee hadden gedaan.

Kortom een dag om met een super smile op terug te kijken!


Deze dag kon mogelijk gemaakt worden door een aantal geweldige hoofdsponsors
Eerens Stormvogels Veendam
Gas Unie
Nam
Inqar Dallinga autoverhuur/ shortlease 

En de co sponsoren
Robertus dranken handel
Bye nutrition sportvoeding
Alex 2wielers
Lambeck tweewielers
Arie’s bike shop

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten