Motorcrossers aanstaande zondag in actie voor DMX Noord Kampioenschap

Delfzijl – Op zondag 7 mei komen coureurs uit de drie noordelijke provincies naar Delfzijl om deel te nemen aan de vijfde wedstrijd meetellend voor het DMX Noord Kampioenschap. Naar schatting komen er ongeveer 250 coureurs naar het mooie circuit van Delfzijl. Zij strijden in acht verschillende klassen om de bekers.

DMX Noord-wedstrijden zijn bedoeld voor vrijetijdsrijders, die in een gezellige en ontspannen sfeer motorcrosswedstrijden willen rijden. De competitie telt dertien wedstrijden, die worden verreden op verschillende circuits in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Wanneer men bij de eerste acht eindigt, wordt men uitgenodigd om aan de landelijke finale mee te doen.  Deze finale wordt gehouden in Axel (Zeeland), daar komen de coureurs uit het hele land bij elkaar om te strijden voor de nationale titel.

De jongste coureurs die aan de start verschijnen in Delfzijl zijn nog maar zeven jaar oud. Ze rijden op een 65 cc motortje, zeker een aanrader om naar te komen kijken. Echter het spektakel wordt toch wel van de mannen en vrouwen verwacht in de mx1 en mx2. Dit zijn de zwaardere machines. De MX1 zijn tweetaktmotoren van 250 cc en viertaktmotoren van 450 cc, de MX2 zijn de tweetaktmotoren van 125 cc en viertaktmotoren van 250 cc. Zij staan garant voor veel spektakel.

Delfcross

Namens Delfcross komen Justin Scheltens, Felix Reitzema, Jasper de Haan, Larissa Elema (mx2), Rodney Elema, Jesper Gremmer, Merlijn Reitzema (85cc) Peter Bolt (MX 1) Jan Rozema, Gerard Gremmer, Jan Post en Frido Reitzema (Masters) aan de start.

De trainingen beginnen om 09.00 uur, de wedstrijden om 12.00 uur en rond 17.00 uur is de prijsuitreiking. Het circuit is gelegen aan de Oosterlaan 5, vlakbij de rotonde N362 en N992. De entree is gratis, de kantine is geopend voor een kopje koffie of een lekker patatje.Back to top button