Mooie winst voor Neptunusroeier Jan Huib Veninga in de jongensacht

Rotterdam – De laatste reguliere wedstrijd van het roeiseizoen werd door Jan Huib Veninga bekroond met een klinkende overwinning in de acht. Afgelopen weekend werden op de Willem Alexander Baan in de Eendrachtspolder bij Rotterdam, slotwedstrijden van de Nederlandse Studenten Roeifederatie (NSRF) gehouden. Traditioneel de laatste wedstrijd van het reguliere roeiseizoen. Traditioneel ook de wedstrijd waarin in andere combinaties wordt gestart, waar onervaren roeiers een poging doen om een wedstrijd over twee kilometer te varen en waar na afloop voor de vele studenten het “uit-trainingsfeest” wordt gevierd. Neptunus was deze keer met vier roeiers op pad.

Jan Huib Veninga startte op de zondag twee keer met zijn acht waarmee hij over twee weken in Ierland aan de start verschijnt. In de voorwedstrijd in het zware heren Elite veld (zwaarste klasse) kwam de ploeg net te kort om zich voor de finale te plaatsten. In de J18 klasse werd met een stevige tegenwind een strakke race gevaren die geen twijfel liet bestaan over de kwaliteit van deze acht. Na 500 meter lag de ploeg al vijf seconden voor om uiteindelijk met een voorsprong van een halve minuut op de nummer twee over de finish te gaan.

Maarten Veninga en Fons Folker startten op zaterdag in de eenpersoonsboot. Na de hele wedstrijd op plaats vier gelegen te hebben werd Maarten vlak voor de finish toch nog voorbij gevaren en eindigde als zesde in de sterkste J16 heat. In een  andere heat haalde Fons een zevende plaats. Voor Fons was het de eerste wedstrijd over twee kilometer. Zaterdagavond roeide Maarten ook nog in een vier met jongens uit Arnhem, Assen en Groningen. Met deze ploeg wisten zij een keurige tweede plaat te halen. Op zondag stapten Maarten en Fons samen in de twee maar wisten zich helaas niet te plaatsten voor de finale van later op de dag.

Eva Griep mocht ook nog twee keer de baan over. Na een dappere start zakte zij richting finish wat verder terug in het veld en moest uiteindelijk genoegen nemen met een  keurige vierde plaats. Aan het einde van de dag stapte zij ook nog in een vier met meisjes uit Leeuwarden, Groningen en Assen. Deze ploeg die voor het eerst samen aan de start kwam deed het verrassend goed en kwam in een veld met acht twee tiende seconde tekort voor de vierde plaats.

Back to top button