fbpx
3.5 C
Delfzijl
5 december 2020 09:37

12e jaarlijkse veteranendag gemeente Eemsmond

Uithuizen – Voor de twaalfde keer houdt de gemeente Eemsmond voor alle veteranen, weduwen en weduwnaars van veteranen uit Eemsmond een veteranendag. Dit jaar is dat op maandag 9 juli. De gemeente vindt deze jaarlijkse, gemeentelijke veteranendag belangrijk – voor de gemeente is dat het moment om haar respect aan de veteranen, hun weduwen en/of weduwnaars kenbaar te maken.

“Veteranen hebben gevochten of vechten nog steeds voor onze vrijheid”, zegt Marijke van Beek, burgemeester gemeente Eemsmond. Ik vind dat we daar ieder jaar bij stil moeten staan, bij de veteraren zelf, maar ook bij hun partners, die net zo goed een strijd geleverd hebben. Tijdens deze dag uiten we onze waardering voor hen. Wij organiseren bewust een gemeentelijke veteranendag, om het kleinschaliger te houden zodat mensen elkaar weten te vinden en elkaar kunnen opzoeken”.

Programma
Het programma start om 15.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis en wordt afgesloten met een traditioneel (Indisch) buffet. Tijdens het programma is er wederom een muzikaal optreden en vertelt een veteraan over zijn ervaringen. Leden van het College en ook een aantal Raadsleden zijn de 9e aanwezig.

Volg ons op

10,603FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten