maandag 25 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Modelvliegclub zwaar gedupeerd na brand in clubgebouw

Farmsum – Radio Model Vlieg Club Eemsmond (RMVCE) is zwaar gedupeerd na de uitslaande brand die hun clubgebouw aan de Loodweg in Farmsum afgelopen nacht verwoeste. De club bestaat sinds 1977 en al die tijd ging er nooit iets mis.

Inbraak
Vorige week is er een poging tot inbraak geweest in het gebouw en afgelopen donderdag is er echt ingebroken in het gebouw. ‘Toen hebben we een alarminstallatie laten aanleggen’, vertelt Ad Scholtens, voorzitter van de vliegclub. Dit kon niet voorkomen dat het pand vannacht in vlammen opging. Medewerkers van een nabij gelegen verpleeghuis merkten de vlammen op die op dat moment al ver boven de bomen uit kwamen.

Voortbestaan onzeker
Na 43 jaar hangt het voorbestaan van de club aan een zijden draad. De club telt op dit moment 35 leden en zij moeten alles zelf bekostigen. Scholtens heeft er veel eigen geld in gestoken om het clubhuis als een tweede huis te laten voelen voor de leden. Onlangs werd het dak nog compleet vervangen. Het gebouw is verzekerd maar veel leden hadden hun vliegtuigen in het gebouw staan.

Dure vliegtuigen
‘Sommige van die vliegtuigen kosten 30.000 tot 40.000 euro’, legt Scholtens uit. ‘Niet alleen het materiaal is verloren gegaan bij de brand maar ook de nostalgie van het gebouw waar veel leden al jaren komen.’

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand daaruit moet blijken of het om brandstichting gaat.

Niet alleen Radio Modelvliegclub Eemsmond is gedupeerd door de brand, ook een visclub en een muziekband maakte gebruik van gebouw. Hun spullen gingen bij de brand ook verloren.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,307VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021