Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bezoekt Appingedam en Uithuizen

Uithuizen – Op maandag 5 maart zal minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een 1000-banenplan voor de aardbevingsregio in Groningen ondertekenen. Het banenplan maakt de komende vier jaar 1000 extra banen mogelijk in het aardbevingsgebied. Groningers worden opgeleid om aan de slag te gaan in de bouw, techniek en andere kansrijke sectoren. Het ministerie van SZW stelt zes miljoen euro beschikbaar voor ondersteuning van het plan.

Het herstellen en versterken van woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied levert veel werkgelegenheid op. Doel is dat Groningers zoveel mogelijk profiteren van deze mogelijkheden. Dat geldt vooral voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De beschikbaarheid van werk is cruciaal voor de leefbaarheid en het toekomstperspectief van de regio noordoost Groningen. Daarmee vormt het plan een belangrijk onderdeel van de aanpak van de aardbevingsproblematiek.

De minister ondertekent het plan samen met onder meer de burgemeester van de gemeente Eemsmond Marijke van Beek, verschillende regionale bestuurders, de gedeputeerde van de Provincie Groningen, maatschappelijke partners en de Nationaal Coördinator Groningen.

Voorafgaand aan de ondertekening bezoekt de minister het aardbevingsgebied in Appingedam wordt de wijk Opwierde-Zuid bezocht de minister zal daar in gesprek gaan met enkele bewoners. Ook gaat hij langs een leer-werktraject in Uithuizen waar werkzoekenden worden opgeleid voor het herstellen van aardbevingsschade en het versterken van gebouwen

Back to top button