Minister kamp komt volgende week met nieuw voorstel waardevermeerderingsregeling aardbevingsgebied

Den Haag – Minister Kamp heeft vrijdag aan het kabinet laten weten dat er een nieuwe waardevermeerderingsregeling voor huizenbezitters in het aardbevingsgebied komt. Wat deze regeling gaat inhouden is nog niet bekend, kamp laat dit volgende week met een brief aan de Tweede Kamer weten.

De vorige subsidieregeling voor Groningers van wie het huis door de aardbevingen minder waard was geworden, liep eind vorig jaar af. Het geld was bedoeld voor duurzame investeringen, bijvoorbeeld in zonnepanelen en dubbel glas.

De VVD vroeg begin dit jaar in een breed gesteunde motie om herstel van de regeling. Minister Kamp was toen niet van plan de regeling te herstellen omdat er geen geld voor beschikbaar was. Nu zegt hij dat er toch geld voor is gevonden.

Scholen
Ook voor scholen in het gaswinningsgebied is volgens Kamp een oplossing gevonden. Hij zegt dat geld voor het opknappen van oude schoolbouwen dat via de NAM beschikbaar komt, ook voor nieuwbouw kan worden gebruikt.

Minister Kamp hoopt dat deze oplossingen bijdragen aan “het normaliseren van de situatie in Groningen”, waar de gaswinning tot aardbevingen heeft geleid.

Back to top button