Minder grote wagens tijdens het papiercorso in Appingedam door een gebrek aan bouwlocaties en corsowagen bouwers

Appingedam – Zaterdag 10 september is het Damsterdag, traditiegetrouw de dag van het Papiercorso. Normaal gesproken rijden er een aantal grote corsowagen mee echter zal het aantal grote corsowagens een stuk minder zijn dan voorgaande edities.

Volgens voorzitter Liesbeth van Diedenhoven van Stichting Damsterdag heeft dat twee hoofdoorzaken.” Het wordt het steeds moeilijker om een onderkomen te vinden voor het maken van de grote wagens tevens is ook de animo onder de ouders is minder geworden. Jammer, het zou fijn zijn als we dit evenement voor de toekomst kunnen behouden.” Mede hierdoor doen een aantal scholen dit jaar niet mee.

Het papiercorso, dat jaarlijks enkele duizenden mensen naar Appingedam trekt, rijdt twee keer door het centrum, om 14.00 uur en om 20.00 uur. Tussendoor is er om 16.00 uur een concert van DSHO.

De optocht, met als thema Dieren, blijft de moeite waard, verzekert Van Diedenhoven. “Wat ik er tot nog toe van gezien heb… het wordt een prachtig corso. Er zijn niet alleen grote wagens nodig om mooie creaties neer te zetten. Voor de paar honderd kinderen die dit jaar meelopen of op de wagen zitten wordt het weer een prachtige belevenis. “

Back to top button